4 cele mai bune investiții personale ale mileniului care se pot face

O căutare rapidă dezvăluie tone de sfaturi de investiții: pe piața bursieră, în conturile de pensii, în FOREX sau pe mărfuri sau pe aur … toate concepute pentru a te ajuta să obții un profit mare într-un timp scurt. Dar există o categorie majoră de investiții care de obicei nu este menționată: investiția în tine de timp și bani. Desigur, nu trebuie să ignori alte forme de investiții, dar luarea a douăzeci-treizeci de minute în fiecare zi pentru a investi în tine va genera rezultate mult mai lungi decât orice altă investiție pe care o poți face.

Cum?

1. Creează o rețea – autentică – personală.

Știu: ai sute de prieteni Twitter și Facebook și multe conexiuni LinkedIn. Asta e minunat … dar despre conexiunile cu adevărat personale?

Conexiunile media sociale sunt uneori utile, dar cele mai bune conexiuni sunt întotdeauna personale. Pe cine te poți baza dacă ai nevoie de o recomandare (sau de un nou loc de muncă)? Pe cine te poți baza atunci când ai nevoie de îndrumare profesională obiectivă și obiectivă? Pe cine te poți baza când ai nevoie de o favoare? Prietenii tăi de pe Twitter sunt puțin probabil să fie acolo pentru tine … dar oamenii cu care ai făcut o conexiune autentică s-ar putea.

Cum să investești:

Cheltuiește câteva minute în fiecare zi prin e-mail sau prin telefon, nu prin intermediul rețelelor sociale, și trimite colegilor,clienților,prietenilor … sau oricui dorești mesaje cu ocazia zilelor de naștere,ocaziilor speciale sau mesaje de laudă pentru diferite realizări. Petrece câteva minute dăruind și pentru a ajuta pe altcineva. Efortul se merită.

2. Extinde în mod activ orizonturile.

Singura modalitate de a gândi în afara zonei tale de confort este să trăiești din când în când în afara ei. Singura modalitate de a-ți trăi viața diferit decât ceilalți este să trăiești diferit, cel puțin câteodată. Făcând câteva lucruri pe care nu le-ai face în mod normal este modalitatea perfectă de a găsi noi oportunități, de a-ți dezvolta rețeaua și de a descoperi oportunități pe care nu ai știut că există.

Cum să investești:

Obține un loc de muncă part time, unul în afara domeniului tău. Ia o clasă într-o zonă în afara experienței tale. Alege ceva în afara zonei tale de confort și fă-o – în acest proces vei învăța,vei crește,vei câștiga încredere … și îți vei da seama că potențialul tău este mult mai mare decât ți-ai imaginat vreodată.

3. Începe o afacere laterală.

Focusul este important, dar și flexibilitatea și deschiderea. Poate că ai abilități de programare pe care nu le folosești. Poate dorești să vinzi câteva produse online. Poate dorești să înveți sau să predai. Tot ce trebuie să faci este să iei ceva ce te interesează și să-l transformi într-o mică afacere. În timp ce poți să faci niște bani, mai important este că îți vei urmări interesele, vei lărgi perspectiva afacerii, vei aduce ceva din ceea ce înveți înapoi în cariera ta … și vei obține o experiență reală în a fi antreprenor. Abilitățile antreprenoriale sunt mereu la mare căutare.

Cum să investești:

Alege ceva ce îți place să faci și visează câteva modalități de a face bani. Din nou, obiectivul nu este să te îmbogățești(deși ai putea); obiectivul este de a lua o provocare și de a învăța cum să-i faci față-  în acest fel câștigi abilități de afaceri extrem de utile.

4. Petrece timp în fiecare zi gândindu-te.

Știu: îți petreci toată ziua gândindu-te. Dar de fapt nu. Îți petreci toată ziua în timp ce reacționezi la probleme, la cereri, la obiective și obstacole … reacționând, este tot gândire dar este un tip de gândire foarte diferit. Ceea ce trebuie să faci este să gândești strategic: despre viitorul tău, despre cum să îți atingi cel mai bine obiectivele, cum să lucrezi mai bine cu oamenii din jurul tău … acest tip de gândire este incredibil de productiv. Din experiența mea, diferența dintre oameni de succes și cei fără succes se bazează parțial pe faptul că oamenii de succes au pus deoparte timp pentru a gândi.

Cum să investești:

Oprește tot ce te distrage. Oprește televizorul sau muzica. Fă o plimbare. Sau stai liniștit și privește la vederea preferată. Să te forțezi pur și simplu să fii singur cu gândurile tale.Ar putea fi plictisitor la început, dar plictiseala este o mare sursă de inspirație. Fără să-ți dai seama ideile vor curge și vor fi ideile tale și acestea sunt cele mai bune idei.